Hier vindt u een aantal (technische) adviezen, zodat u zich beter kunt oriënteren. Mocht u verder vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Technische adviezen
Hie kies ik het juiste racket?
Het kiezen van een tennisracket.
Het kiezen van het juiste racket, zodat het bijna een natuurlijke verlenging wordt van uw arm, vereist enige kennis voor een optimaal comfort en spel.
De grootte van het slagvak in cm2(bladgrootte),
Een racket met een grotere bladmaat wint aan stabiliteit en zal minder snel draaien in de hand. Een beginner, die de bal niet vaak in het midden raakt zal hiervan profiteren. Dat wil echter niet zeggen dat een grotere bladmaat automatisch leidt tot betere resultaten. Het leidt vaak tot een gebrek aan balgevoel, coördinatie en techniek.
Het ongespannen gewicht in gr,
Het gewicht van een standaardracket ligt tussen de 275 en 340gram. Een zwaarder racket absorbeert door zijn grotere massa meer dan een licht racket en zorgt voor vloeiende slagen. De keuze voor het zwaarst mogelijke en toch nog goed te hanteren racket ligt voor de hand. Bij een te licht racket is er de neiging om van uit de pols te gaan slaan.
De stijfheid van het frame in RA waarde,
Een racket met een hoge index(stijfheid) zorgt voor power (balsnelhied).dit gaat echter ten koste van de balcontrole. Een hoge RA waarde is dus voor de geoefende speler. Een iets flexibeler racket is daarentegen armvriendelijker.
De lengte van het racket,
Rackets hebben een standaardlengte van 68.5 cm. Longbodies zijn daarentegen tot 2.5 cm langer en zorgen voor een beter bereik. Ook geven ze de mogelijkheid om harder te serveren. De manoeuvreerbaarheid neemt echter behoorlijk af, Bij klachten aan elleboog of arm is het niet verstandig een longbody te nemen. Na het spelen met een langer racket dan normaal, is het moeilijk terug te gaan naar een racket met een normale lengte.
Balans van het bespannen racket in cm,
Een handle weight racket heeft het evenwichtspunt dicht bij de greep liggen terwijl bij een topweight racket dit punt zich op het racketblad bevindt. Met kleine stukjes lood kan men zelf bepalen waar men het gewicht wil hebben, oftewel het balanspunt verleggen. Het is aan te raden dit soort rackettuning door een vakman te laten doen.