Adidas ecologic

De ecologisch verantwoorde keuze

Ontdek welke artikels een positieve invloed hebben op de vermindering van de koolstofemissie. Elk van de merken op deze pagina doet iets om onze toekomstige natuurlijke bronnen te beschermen en het is op deze pagina dat wij een selectie van ecologisch verantwoorde artikels zullen presenteren! Van gerecycleerd polyester tot gerecycleerd plastic en 100% recycleerbare verpakkingen, zullen onze teams u regelmatig nieuwe artikels voorstellen die in overeenstemming zijn met de waarden van een duurzame ontwikkeling. Kom en ontdek de artikels van onze groene selectie. U vindt er T-shirts, shorts, schoenen en zelfs tassen om u op een verantwoorde manier een uitrusting aan te meten.

Artikel in de kijker

Adidas ecologic

De Head Gravity r-Pet Duffeltas

Head herwerkt het ontwerp van zijn Duffeltas met een gloednieuw model gemaakt van 47 gerecycleerde plastic flessen. Een unieke tennistas, het resultaat van een opmerkelijke samenwerking tussen het merk en zijn ambassadeur Alexander Zverev, voor wie respect voor het milieu een topprioriteit is. Met deze Head Gravity Duffeltas kunt u al uw tennisspullen meenemen, maar het is ook een uitstekende tas voor uw andere sportactiviteiten, zoals fitness of zelfs voor op reis! Het dynamische ontwerp met turquoise golven is rechtstreeks geïnspireerd op de tatoeages van de Polynesische cultuur.

ontdek de tas

De milieuvriendelijke selectie van adidas 2021

adidas biedt een breed scala aan milieuvriendelijke artikels in de reeksen Parley, Primeblue en Primegreen. Het merk heeft zelfs aangekondigd dat het vanaf 2024 alleen nog maar gerecycleerd plastic in zijn kleding wil gebruiken.

play button
parley

Parley biedt artikels van gerecycleerd plastic aan. Dit laatste wordt teruggewonnen van stranden voordat het in de oceanen terechtkomt.

PRIMEBLUE
Primeblue werd gecreëerd door adidas in samenwerking met met Parley. Dit hoogwaardige materiaal bestaat uit 50% gerecycleerd plastic uit de oceanen.
PRIMEGREEN
De Primegreen technologie bestaat uit gerecycleerde artikels. Het vult de Primeblue collectie aan.

De ecologische selectie Tacchini 2021

Ontdek de Tacchini 2021 waarin u artikels vindt die gemaakt zijn van gerecycleerd polyester.

Adidas ecologic

De Wilson Triniti ballen: een betere bal voor de planeet

Op het eerste gezicht: Wanneer u een tube Triniti-ballen ziet, is het eerste wat u opvalt de verpakking. Het is namelijk gemaakt van 100% recycleerbaar en ecologisch materiaal. Deze ecologische manier om de ballen te verpakken maakt dat de metalen buis volledig overbodig is en verouderd is.

Een tube zonder druk: Voor het ontwerp van deze nieuwe bal moest er een verandering komen in de samenstelling van de bal zonder in te boeten aan kwaliteit van bots en balgevoel. Wilson werkte daarom aan de samenstelling van de kern van de bal en voegde 40% extra dikte aan de wand toe om het gewenste compromis te bereiken. Het vilten oppervlak van de bal heeft ook een nieuwe coating gekregen, die 50% flexibeler is dan een traditionele bal, waardoor het contact met de bal beter aanvoelt en de slijtage van het omhulsel van de bal zal afnemen.

Het resultaat: Dankzij deze twee veranderingen behoudt de bal 4 keer langer een nieuw gevoel dan een standaard bal. Het ballenverbruik zal dus minder zijn en dit is geen detail wanneer men weet dat 90% van de ballen niet wordt gerecycleerd.

Adidas ecologic

Tweedehandsrackets: een ecologisch en economisch tweede leven

Tweedehands kopen is de beste manier om geld te besparen en tegelijk een gebaar van liefde voor de planeet. Onder het tabblad "Tweedehandsrackets" vindt u een ruime keuze aan rackets, geordend op merk, tegen zeer verlaagde prijzen. Dankzij deze aanpak bieden wij een tweede leven aan onze oude testrackets.

Waarom tweedehands kopen ?
• Om de natuurlijke bronnen van de planeet te behouden
• Waar voor je geld
• Rackets gecontroleerd door onze experts
Deze selectie is ideaal als..
• U wilt beginnen tennissen met goed materiaal tegen een lage prijs.
• Je hebt een extra racket nodig in dezelfde staat als je andere racket.