DE ECOLOGISCH VERANTWOORDE SELECTIE

Ontdek artikelen die een positieve impact hebben op het verminderen van koolstofuitstoot. Elk van de merken op deze pagina draagt zijn steentje bij aan het behoud van onze toekomstige hulpbronnen en in deze rubriek stellen we je een selectie ecologisch verantwoorde artikelen voor! Van gerecycleerd polyester en gerecycleerd plastic tot 100% recycleerbare verpakkingen, onze teams brengen je regelmatig nieuwe artikelen die in lijn zijn met de waarden van duurzame ontwikkeling.

Adidas ecologic

ADIDAS KLEDING EN SCHOENEN

adidas biedt een groot aantal milieuvriendelijke producten in de series Parley, Primeblue en Primegreen. Het merk heeft zelfs aangekondigd dat het vanaf 2024 alleen nog maar gerecycled plastic in zijn kleding wil gebruiken.

parley

Parley biedt artikels van gerecycleerd plastic aan. Dit laatste wordt teruggewonnen van stranden voordat het in de oceanen terechtkomt.

PRIMEBLUE
Primeblue werd gecreëerd door adidas in samenwerking met met Parley. Dit hoogwaardige materiaal bestaat uit 50% gerecycleerd plastic uit de oceanen.
PRIMEGREEN
De Primegreen technologie bestaat uit gerecycleerde artikels. Het vult de Primeblue collectie aan.
Adidas ecologic

TECNIFIBRE X-LOOP KLEDING

Tecnifibre X-Loop kleding is gemaakt van gerecycleerd garen. Kapotte snaren worden ingezameld bij clubs en winkels om te worden vermalen en omgevormd tot plastic bolletjes. De plastic bolletjes worden omgezet in garen die worden gebruikt om de T-shirts te maken. Het resultaat is een serie lichtgewicht, technische T-shirts met een uitstekend ademend vermogen voor op de tennisbaan.

Adidas ecologic
Tenues junior 1
Tenues junior 2

LUXILON SNAREN: SPELEN VOOR DE PLANEET

De snaren van Luxilon Eco Spin, Eco Rough en Eco Power zijn gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en worden ook geproduceerd in een fabriek die 100% wordt aangedreven door zonnepanelen.

Adidas ecologic

ASICS KLEDING EN SCHOENEN: GEZONDE GEEST, GEZOND LICHAAM, GEZONDE PLANEET

Al sinds 1949 is het de doelstelling van Asics om mensen aan te moedigen zichzelf te overtreffen door middel van sport en zo een gezonde geest in een gezond lichaam te hebben. Deze doelstelling heeft ook een nieuwe dimensie gekregen met de wens om een gezonde aarde te bieden. Daarom gebruikt Asics gerecycleerde materialen voor de productie van haar artikelen, zoals kleding en schoenen.

Adidas ecologic

LACOSTE KLEDING: DUURZAME ELEGANTIE

Het krokodillenmerk kiest steeds vaker voor een ecologisch verantwoorde aanpak bij de productie van zijn kleding. Je vindt Lacoste kleding gemaakt van gerecycleerd polyester uit productieafval of biologisch geteeld katoen.

Adidas ecologic

HEAD BALLENTUBES

Head tennis- en padelballentubes hebben een milieuvriendelijkere verpakking. De koker is gemaakt van gerecycleerd plastic en is 40% lichter dan de vorige versie om het gebruik van plastic te beperken. Het label is ook verkleind om recycling in sorteercentra te vergemakkelijken.

Tenues junior 1
Tenues junior 2

De Wilson Triniti ballen: een betere bal voor de planeet

Op het eerste gezicht: Wanneer u een tube Triniti-ballen ziet, is het eerste wat u opvalt de verpakking. Het is namelijk gemaakt van 100% recycleerbaar en ecologisch materiaal. Deze ecologische manier om de ballen te verpakken maakt dat de metalen buis volledig overbodig is en verouderd is.

Een tube zonder druk: Voor het ontwerp van deze nieuwe bal moest er een verandering komen in de samenstelling van de bal zonder in te boeten aan kwaliteit van bots en balgevoel. Wilson werkte daarom aan de samenstelling van de kern van de bal en voegde 40% extra dikte aan de wand toe om het gewenste compromis te bereiken. Het vilten oppervlak van de bal heeft ook een nieuwe coating gekregen, die 50% flexibeler is dan een traditionele bal, waardoor het contact met de bal beter aanvoelt en de slijtage van het omhulsel van de bal zal afnemen.

Het resultaat: Dankzij deze twee veranderingen behoudt de bal 4 keer langer een nieuw gevoel dan een standaard bal. Het ballenverbruik zal dus minder zijn en dit is geen detail wanneer men weet dat 90% van de ballen niet wordt gerecycleerd.

Adidas ecologic

Tweedehandsrackets: een ecologisch en economisch tweede leven

Tweedehands kopen is de beste manier om geld te besparen en tegelijk een gebaar van liefde voor de planeet. Onder het tabblad "Tweedehandsrackets" vindt u een ruime keuze aan rackets, geordend op merk, tegen zeer verlaagde prijzen. Dankzij deze aanpak bieden wij een tweede leven aan onze oude testrackets.

Waarom tweedehands kopen ?
• Om de natuurlijke bronnen van de planeet te behouden
• Waar voor je geld
• Rackets gecontroleerd door onze experts
Deze selectie is ideaal als..
• U wilt beginnen tennissen met goed materiaal tegen een lage prijs.
• Je hebt een extra racket nodig in dezelfde staat als je andere racket.