Open een tennisprowinkel

Tennispro is marktleider in Frankrijk en een Belangrijke speler in Europa op het gebied van verkoop van Tennisartikelen

Franchise

TENNISPRO, N°1 IN FRANKRIJK

Tennispro Distribution is al ruim 35 jaar jaar actief in de markt en is er in geslaagd om op een duurzame, stabiele en lineaire manier te groeien. Onze activiteiten en investeringen zijn volledig gewijd aan de tennisbranche. We richten ons niet op hardlopen of voetbal noch op golf of andere sporten. Het Tennisproteam bestaat uit fanatieke tennissers van alle niveau's, maar ze hebben op z'n minst één gezamenlijke passie : Tennis !


Onze doelstellingen zijn de opbouw van ons netwerk van tennisspeciaalzaken op de Franse en Europese markt en onze leiderspositie in Frankrijk en Europa versterken.


Om deze doelstellingen te bereiken, zijn wij op Frans grondgebied reeds een franchisenetwerk gestart. Naast onze twee winkels die al tientallen jaren bestaan (Sélestat en Straatsburg), openden wij tot nu toe nog bijna 30 vestigingen verdeeld over Frankrijk als Boulogne (92), Illkirch (67), La Rochelle (17), Lyon (69), Morainvilliers (91), Mundolsheim (67), Saint-Louis (68), Thionville (57).... Ook in Italië en België openden de eerste winkels ondertussen hun deuren. Hieronder kunt u de verhalen lezen van de mensen die het avontuur zijn aangegaan en hun droom van een eigen tennisspeciaalzaak in vervulling hebben zien gaan.

N°1

Tennispro, n°1 in Frankrijk

N°1 Een bekend
merk
De
ervaring
Training en
ondersteuning
Schaalvoordelen
Commerciële
aanbevelingen
Managing
tools
Gunstige
tariefvoorwaarden
Volume
effect

1 JAAR LATER OF MEER… ONZE FRANCHISENEMERS GETUIGEN

Tennispro LA ROCHELLE
Tennispro
LA ROCHELLE

In september blaast onze winkel reeds twee kaarsjes uit en nog steeds heb ik geen spijt van mijn Tennispro avontuur. De winkel is tijdens deze twee jaar zo gegroeid dat ik iemen extra in dienst heb kunnen nemen. Het Tennispro team, uitzonderlijk responsief en innovatief, stelt ons in staat te blijven groeien en onze mooie toekomstdromen na te jagen.

Pauline
Tennispro BOULOGNE
Tennispro
BOULOGNE

Sinds de opening van mijn winkel in augustus 2015, kan ik nu mijn sprong in het Tennispro avontuur alleen maar toejuichen. De winkel doet het steeds beter en … zo wij ook.
Gedreven door de tevredenheid van onze klanten. Hun trouw danken wij aan onze goede diensten en klantgerichte service.

Frédéric
Tennispro SAINT-LOUIS
Tennispro
SAINT-LOUIS

Na meer dan een jaar kan ik besluiten niet zomaar deel uit te maken van een netwerk maar wel van een heuse familie met steeds verder groeiende activiteiten en klanten. Niets zo logisch als zich aan te sluiten bij deze sterke en trouwe structuur als beginnende ondernemer.

Jérôme
Tennispro MUNDOLSHEIM
Tennispro
MUNDOLSHEIM

2.5 jaar later en 3 winkels rijk, kan ik alleen maar de positieve resultaten aanschouwen, zowel op financieel als op menselijk vlak, hetgeen mijn meest optimistische verwachtingen ooit ruim overstijgt.
De uitzonderlijke ondersteuning en continu opleiding van dergelijk gepassioneerde ploeg maakt van mij een echte gelukkige tennisspecialist.

Emmanuel
Tennispro MORAINVILLIERS
Tennispro
MORAINVILLIERS

Slechts een kort bericht om mijn Tennispro gevoel te uiten : Een ongezien team, zeer menselijk, bekwaam en gedreven.
in een groeiende en gezonde activiteit
Een OPRECHTE DANK JE WEL

Arsia
Tennispro THIONVILLE
Tennispro
THIONVILLE

Net mijn tweede jaar aangevangen en omringd door tal van gelukkige en bovenal trouwe klanten door een heuse tevredenheid over de diensten verleend door en het aanbod van onze winkels. De klanten worden talrijker en komen van steeds verder om mijn winkel te bezoeken. Absoluut top met een groeiende omzet en een flink aangegroeid klantenbesten.

Christophe
Tennispro EMILIA
Tennispro
EMILIA

Ongeveer een jaar geleden heb ik beslist mij bij de groep aan te sluiten en een eerste winkel in Italië te openen. Ik kan dan ook alleen maar de vruchtbare samenwerking beamen want de resultaten zijn er : tevreden klanten en een snel groeiend klantenbesten.
Absoluut een fantastische ervaring !

Paolo

HUN VERHAAL

Lees hieronder de ervaring en de beleving van de mensen die het tennispro-avontuur zijn aangegaan, en hoe hun project tot sten is gekomen.

Tennispro Avignon

Ik werk al meer dan 10 jaar bij Lardé Sports en wilde al een paar jaar een winkel openen in Avignon. Het idee en de wens had ik al lang, maar kon ik moeilijk in de praktijk omzetten tot Lardé Sports geïntegreerd werd in de Tennispro groep en ik Philippe Bell leerde kennen.


Zo hebben we samen het idee van een Tennispro-Lardé Sports winkel uitgewerkt en huldigden we op 25 november de winkel te Avignon in. Hartelijk dank Philippe en Frédérique, en de voltallige Lardé Sports en Tennispro teams.


Ook een extra dankjewel aan Patrick en Julien die me enorm steunden bij de realisatie van dit project!


Christophe Gauthier, 47 jaar

Na de integratie van Lardé Sports met de Tennispro-groep leek het voor de hand liggend om een ​​duo-project op te starten. Vanaf mijn kennismaking met Christophe, groeiden onze ideeën samen en bleek onze complementariteit niet te ontkennen.


En zo ging, na St-Cannat en Marseille, mijn derde winkelproject snel richting Avignon.


We werkten samen aan dit nieuwe project om op 25 november de deuren te openen van onze nieuwe zaak.


Altijd gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan de uitbreiding van de Tennispro-familie, gaat mijn avontuur verder met deze nieuwe fase en kijk ik alweer uit naar het volgende avontuur !!!


Philippe Bell, 48 jaar

Tennispro Béziers

Ruim 20 jaar gepassioneerd racketspeler, had ik 3 jaar geleden het geluk om een Lardé Sports-winkel te openen. Lardé Sports is leider in de badminton- en squashmarkt.


Door de opening van een Tennispro franchisewinkel greep ik een nieuwe kans om mijn professionele ontwikkeling te boosten.


Tennispro is dé nummer 1 op de Franse tennismarkt.


Het Tennispro team is werkelijk top, zeer responsief en professioneel.


Een extra dankwoord aan Massimo en Julien G (Lardé Sports) die mij adviseerden bij mijn project.


Arnaud Richardière, 37 jaar.

Tennispro Bois-Colombes

Sinds kinds af aan door sport en tennis gepassioneerd en sinds jaren tennistrainer, zo is de opening van onze eigen tennisspeciaalzaak een logische evolutie in ons levensverhaal.


Dankzij de steun van Tennispro is de nieuwe winkel Bois-Colombes ons tweede avontuur binnen deze tennisfamilie.


Door de opleiding van het hoofdkantoor en de ervaring van onze eerste franchisezaak Boulogne, streven we ernaar onze knowhow en liefde voor deze sport verder te delen met onze klanten en samenwerkende clubs


Graag tot binnenkort in onze nieuwe winkel!!


Camille Beurel, 30 jaar en Julien Rota, 31 jaar

Tennispro Bordeaux

De keuze voor een eigen Tennispro zaak is héél logisch zo ik reeds sinds mijn 4 jaar tennis en ondertussen ruim 10 jaar tennislessen geef in de regio van Bordeaux. Met de hulp van mijn vriend en zakenpartner Laurent, tevens sinds jongs af aan gebeten door de tennismicrobe, besliste ik een winkel te openen in Bordeaux en zo onze vriendschap en liefde voor het vak te combineren met een professionele carrière.


Na de ontmoeting met Jean-Christophe en Paul, was mijn keuze voor Tennispro gemaakt, mede door hun menselijke benadering. Bovendien geniet dit merk een heuse reputatie in de tenniswereld en voldoet het perfect aan de verwachtingen van elke tennisser.


Wij zijn dan ook héél fier de grootste tennisspeciaalzaak te mogen runnen in het departement Gironde en om alle tennissers gespecialiseerd advies te kunnen geven met een ruim aanbod van artikels tegen de beste online prijzen.


Laurent LE DOUARON, 47 jaar en Thomas BURGAUD, 32 jaar

Tennispro Boulogne

Alle drie zijn we al meer dan 20 jaar tennisliefhebbers en hadden we gedurende deze tien jaar het idee om een winkel te openen.


Ieder van ons heeft gedurende de afgelopen 10 jaar ervaringen opgedaan op zijn eigen wijze. In zowel binnen het bedrijfsleven (Frederick - Manager in supermarkten) alsook daarbuiten, maar wel binnen clubs (Camille en Julien - tennis leraren en scheidsrechters). Dus toen we hoorden dat Tennispro ons kon begeleiden in het project om onze winkel te openen, BINGO!


De ontmoeting met de manager van Tennispro heeft ons volledig overtuigd en gerust gesteld. Zijn hulp was van onschatbare waarde bij het openen van de eerste winkel van Tennispro in de regio Parijs en bovendien in Boulogne-Billancourt, de tennisstad bij uitstek.


Vandaag zijn we, met de hulp van Tennispro, getraind op alle aspecten van het runnen van een tennisshop (voorraadbeheer, merchandising, communicatie, partnerships ...). We zijn er dus van overtuigd dat Tennispro franchise winkels al een toekomst hebben uitgestippeld. De tevredenheid van elke klant is ons gemeenschappelijke punt.


We gunnen alle mensen die de passie voor tennis delen, en in deze sector willen werken, om deel uit te maken van dit prachtige Tennispro team. Toetreding tot het Tennispro team is een eer en vervult ons met trots.


Frédéric en Franck

Tennispro Cervignano del Friuli (Italy)

Als zakenman, dromer en heuse tennisfan, heb ik Tennispro leren kennen om mij in mijn tennisbenodigdheden te voorzien.


Ik heb altijd gedroomd van een eigen zaak in de tenniswereld en daarom heb ik contact opgenomen met Paolo Rabaglia, Italiaanse Master-franchisenemer. Hij informeerde mij over de Tennispro franchise en de talrijke voordelen.


Het voorgestelde bedrijfsmodel (de online interactie - fysieke winkel) boeide mij direct en na vele uitwisselingen met hem groeide mijn verlangen steeds meer om mij in dit avontuur te lanceren.


Zo heb ik nu van mijn passie mijn beroep gemaakt door te kiezen voor mijn eigen Tennispro winkel te Friuli (Italië). Nu bevestig ik heel erg blij te zijn om deel te mogen uitmaken van deze structuur, leider in de distributie van tennisartikelen, en meer nog… ben ik vereerd als eerste tennisspeciaalzaak in mijn regio te kunnen handelen.


Alessenro, 39 jaar

Tennispro Emilia (Italy)

Als “tennisman” in hart en nieren en reeds vele jaren bespanner, droomde ik al lang van een professionele carrière in de tenniswereld. Om de dag van vandaag te slagen in een eigen project, heb ik gekozen voor een samenwerking met een sterke partner op de markt.


Het Tennispro team bestaat uit professionele, gemotiveerde en eerlijke medewerkers. Met een team als dit en hun ruime beschikbaarheid van merken en producten, heb je alle ingrediënten in handen om te slagen.


Bovendien biedt Tennispro de mogelijkheid om zowel technisch als commercieel te worden opgeleid. Twee zeer belangrijke aspecten in de huidige markt, die razendsnel evolueert.


Mijn avontuur begint pas, maar ik ben ervan overtuigd dat ik alles in handen heb om te slagen. Droom je van een eigen zaak in de tenniswereld, dan raad ik je aan contact op te nemen met Tennispro en deel uit te maken van deze groep. Bedankt Jean-Christophe voor het vertrouwen en het voltallige team voor hun bereidwilligheid!


Paolo Rabaglia, 37 jaar

Tennispro Gent (Belgium)

Sinds kleins af aan is tennis mijn passie. Als speler, trainer, bespanner en supporter besloot ik deze passie te integreren in mijn professionele carrière. Na een eerste beroepservaring in de tenniswereld, richtte ik mijn eigen tenniswinkel op met de nadruk op het persoonlijke contact, een direct aanspreekpunt voor de tennisliefhebbers.


Om verder te groeien in deze activiteit, koos ik voor een samenwerking met Tennispro, een serieuze en eerlijke partner met de juiste dynamiek. Voor de klant betekent dit de uitgebreide webcollectie tegen de beste prijs met het juiste advies. De perfecte mix!


Het is voor mij een grote eer samen te werken met Tennispro, te kunnen genieten van hun know-how en bijzondere expertise in het vak, te mogen deel uitmaken van dergelijk gemotiveerde ploeg en hen te mogen vertegenwoordigen bij de Belgische tennissers.


Bedankt Jean-Christophe en Paul voor jullie advies en kennis, maar vooral voor jullie vertrouwen. Bedankt aan alle Tennisprocollega’s voor de bereidwilligheid !


Kris, 35 jaar

Tennispro La Rochelle

Nadat ik 7 jaar werkzaam was geweest in de tenniswereld, was mijn ontmoeting met de directeur en het team van Tennispro doorslaggevend in de keuze om mijn eigen bedrijf te starten. Ze hielpen mij bij alle stappen van het starten van een bedrijf, bij de keuze van de vestiging, en bij de totale planning.


Ik heb een week training gevolgd op het hoofdkantoor in Sélestat (Fr), waar ik heb alles geleerd over de website van Tennispro en uiteraard ook achter de schermen heb gekeken. Een zeer strakke organisatie en vooral een zeer dynamisch en vriendelijk team dat continue wil groeien en zich wil ontwikkelen in onze sector.


Nu ik opgestart ben, heb ik geen spijt van mijn keuze, en ondanks de afstand zijn we altijd in nauw contact per mail, telefoon of Skype. Het team is altijd bereikbaar, responsief en altijd bereid om ons te helpen, om al haar ervaring en het nieuws te delen.


Aarzel niet en wordt lid van deze grote Tennispro familie!


Pauline Benoist, 29 jaar

Tennispro La Roche sur Yon

Het Tennispro-avontuur is ontstaan uit passie en vriendschap.


Met 16 jaar ervaring in de verkoop en Christelle met haar 20 jaar ervaring als tenniscoach en eerder leidinggevende functie bij de communicatiedienst van de Vendée tenniscommissie, zorgen we voor een sterk team!


Als tennisspeelsters misten we, net als andere tennissers, een tennisspeciaalzaak met professioneel advies en een ruim aanbod van vele merken.


Vandaag vindt u onze winkel, de eerste tennisspeciaalzaak in de Vendée, in een gebied met andere specifieke sportwinkels.


We willen graag de TENNISPRO-familie bedanken, evenals Pauline van Tennispro La Rochelle en Manu van Tennispro Mundolsheim, voor de steun en hulp.


Dorothée Möller, 39 jaar en Christelle David, 44 jaar

Tennispro Lyon - Ville-La-Grand

Met onze passie voor tennis en een jarenlange droom voor een eigen winkel, merkten wij tijdens het online shoppen op de website van Tennispro het idee van franchising op. Tennispro zoekt ondernemers in de tennisbranche… dé kans om onze droom te kunnen realiseren ! We lieten het idee even rijpen en beslisten contact op te nemen.


Door het eerste telefonische contact met de directie, hadden wij onmiddellijk zin in een ontmoeting. Reeds de week nadien brachten wij een bezoek aan de hoofdzetel, maakten we er kennis met het voltallige team en leerden we hun vaardigheden en expertise kennen. Zonder het te beseffen, maakten wij kennis met hen die nu een tweede familie voor ons vormen.


Once we had spoken with the director, we instantly wanted to meet him in person. One week after we visited the warehouse, we discovered the Tennispro team's high level of expertise. Without knowing it, we were stepping in what would soon become our second family. One month after that, the franchise rules, the support en the talent of Jean Christophe en Paul led us to jump on board.


In onze regio wordt er veel getennist en is er een absolute vraag naar tennisadvies en –materiaal. Daarom dat deze samenwerking met Tennispro, marktleider in Frankrijk, ideaal is!


Bedankt Paul en Jean-Christophe voor de steun. Wij zijn fier deel te mogen uitmaken van deze Tennispro familie en bevelen elke ondernemende tennisliefhebber dit franchiseconcept aan!


Pauline en Brice Retailleau, 28 jaar

Tennispro Marseille

Allebei tennistrainer sinds ruim 30 en 20 jaar, droomden we beiden al lang van een eigen tennisspeciaalzaak.


Wij zijn twee gepassioneerde tennisfanaten, trainers, competitiespelers. Philippe tevens scheidsrechter, terwijl Jean op hoog niveau speelt (B-15).


Onze ontmoeting met Philippe Bell en Paul Bobilliart heeft de doorslag gegeven. Hun aandacht voor detail, professionaliteit en bovenal hun enthousiasme overtuigde ons om een winkel in Marseille te openen.


Tijdens de trainingsperiode op het hoofdkantoor maakten we kennis met Jean-Christophe Schaffo. Deze ontmoeting heeft ons zeker gesteund om het project te starten.


Tijdens deze trainingsperiode, de ontwikkeling van ons project en de opening van de winkel hebben we ten volle kunnen genieten van de ervaring van Philippe Bell, de manager van Tennispro Saint-Cannat.


f Vandaag, zijn we erg trots op onze winkel.


Philippe Deguilen, 51 jaar en Jean Brucculeri, 45 jaar.

Tennispro Martinique

Van jongs af aan wist ik dat tennis een integraal onderdeel van mijn leven zou zijn. En ik had het niet bij het verkeerde eind! Ok... ik ben geen tweede Roger Federer, maar wel een Tennispro franchisenemer en het is net zo spannend!


Dankzij Paul en het hele Tennispro team had ik de kans om een droom waar te maken : de enige tennisspeciaalzaak in Martinique te openen.


Ik ben geboren en getogen in Martinique. Ik ben altijd al een grote tennisfan geweest, en ik heb er een groot deel van mijn jeugd aan gewijd. Ik ging naar Frankrijk om te studeren waar ik een bachelor's diploma in business school en vervolgens een master's diploma in corporate finance behaalde.


Vandaag is de winkel al 5 dagen open en ik ben zo tevreden. Het is een waar voorrecht om mijn gepassioneerde cliënteel producten aan te bieden die ze nergens anders op het eiland zullen vinden.


Cédric Le Goc, 25 jaar.

martinique

Tennispro Metz

Eerder professioneel speler op het ATP-circuit en sinds meer dan 25 jaar gewerkt met tal van familiebedrijven binnen de tenniswereld, was ik ervan overtuigd een Tennispro-winkel te openen.


Mijn eerste ervaring met Jean-Christophe Schaffo vond plaats in de jaren ’90, samen lid van hetzelfde interclubteam. Zijn legendarische retro forehand volley wist me toen reeds te overtuigen van zijn passie voor tennis.


Het is duidelijk dat een franchisenemer van Tennispro veel voordelen geniet en de ondersteuning die deze franchise biedt in het dagelijks leven ten opzichte van een gespecialiseerde onafhankelijke handel is niet te ontkennen.


Bedankt JC, Paul en Massimo. Ik weet dat ik op deze professionals kan rekenen.


Raphaël Pedros, 47 jaar oud, (former -30 jaar en 564 ATP)

Tennispro Montauban

Ik ben reeds twintig jaar actief in de tenniswereld, zelf coach en eerder tennisspecialist met ongeveer 15 samenwerkende clubs.


Ik besloot mijn krachten te bundelen en samen te werken met Dimitri, tevens een gepassioneerde en toegewijde speler van deze fantastische sport.


Onze uitdaging is om via Tennispro onze passie en expertise te delen door een zeer groot aantal producten aan te bieden tegen de beste marktprijzen.


We zijn heel blij en trots om deel te nemen aan dit nieuwe avontuur met Tennispro Montauban !!


Eric Dejean, 53 jaar en Dimitri Delpech, 36 jaar.

Tennispro Morainvilliers

Met passie voor tennis en techniek maakte ik mijn eerste stappen op het grote terrein van de sport, wel met een goede opleiding, maar geen echte deskundigheid op dit gebied. Met mijn toekomstige partner, openden we 8 jaar geleden onze eigen winkel in de tijd dat de internetsites nog niet zo vanzelfsprekend waren als nu. we leerden Tennispro kennen, en het begon te broeden !


Vervolgens hebben we besloten om samen contact op te nemen met Tennispro en op hun advies besloten de winkel niet te sluiten in het belang van onze klanten. Jean Christophe Schaffo zelf kwam om ons te bezoeken in de weken die volgden. Wat een genot om een man en een team aan het werk te zien die allen tussen de 20-55 jaar zijn, eenvoudig, menselijk, gepassioneerd en toch geduchte vakmensen in hun vakgebied zijn.

Sport en menselijke waarden waren er, waardoor ik met grote nederigheid en plezier verder mijn reis met hen voortzet in het bijzonder in de hoop dat ik op een dag hen de kans kan geven die ze mij gaven zonder hen teleur te stellen.

Een sterk team, solidariteit en een verlangen om het beste tennis voor onze klanten mogelijk te maken, en in ieder geval geen absurd hoge prijzen waardoor gespecialiseerde winkels moet sluiten. Dank u namens mij, mijn klanten en clubs die zullen genieten van de ruime keuze die wordt aangeboden door Tennispro en het plezier om mijn passie voortzetten.


Arsia MESSDAGHI, 43 jaar

Tennispro Mulhouse

Al van jongs af aan speel ik tennis en na een commerciële opleiding, droomde ik ervan mijn passie en beroep te combineren.


When I was discussing with Jerome (Tennispro Saint-Louis manager), we realised that this project was very interesting as the first store was such a success.


After researching many business locations en working hard for a long period of time, we have finally opened our doors on Saturday, December 9th. The customers were very satisfied with the store en everyone had a great day.


A big thanks to Massimo, Paul en Jean-Christophe for their support en help with this project. Joining Tennispro is like joining a small family who works for their passion en to satisfy their clients.


Thank you to Massimo en Julien for their help, their presence en their excellent advice they gave our customers during our inauguration day.


Thank you to our families for their help during the start-up process en to Sebastien for making this project happen.


Benoit Bintz, 29 jaar.

Tennispro Mundolsheim - Illkirch - Strasbourg

Al meer dan 30 jaar ben ik een hartstochtelijke tennisser, en zo was het voor mij duidelijk dat ik werk en passie moest combineren.


De ontmoeting met de leidinggevende van Tennispro was voor mij doorslaggevend, maar ook de daadwerkelijke deskundigheid en grote kennis op dit gebied, de deskundige teams die allen betrokkenen zijn bij de sport. Hierdoor heb ik meteen besloten om mijn winkel te openen. Plotseling maak ik deel uit van de eerste groep franchisenemers waardoor mijn klanten kunnen profiteren van het enige testlaboratorium voor schoenen, dat uniek is in de wereld.

Zij kunnen hun schoenen testen op echte oppervlakken in onze winkels, kunnen een reeks van testen doen in verband met de boog van de voet en profiteren van de nieuwste tools die intern ontwikkeld worden door de eigen softwareafdeling in het belang van onze klanten! Een concentratie van technologie in aanvulling op de passie voor tennis; een echte traktatie! Ik ben lang zelf klant geweest van gespecialiseerde tenniswinkels, maar de ervaring die wij klanten aanbieden op dit moment is uniek en heeft mijzelf als tennisser volledig overtuigd.


Vandaag bloei ik dag na dag op in dit avontuur, gevormd door Tennispro in de specifieke technieken van deze sport, maar ook de werking van het bedrijf; de orderverwerking, de marketing en alle diensten die nu succesvol worden uitgevoerd door Tennispro. Tennispro heeft mij gesteund van A tot Z in dit project bij de ontwikkeling van de prognose, de zoektocht naar een accountant, de totale financiering van het project, de selectie van de locatie, de onderhandelingen die ik moest voeren etc ...


Ik wens alle mensen die gepassioneerd zijn over deze sport en er hun werk van willen maken toe om in dit fantastische team te integreren. Deelnemen aan dit Tennispro team is een eer en vervult mij met trots.


Emmanuel DEBENS, 41 jaar

Tennispro Nancy

Van kleins af aan is tennis mijn passie en zo heeft deze sport een prominente rol in ons gezinsleven doordat ook onze 3 kinderen tennissen. Wij leven weliswaar voor tennis!


Het was me dan ook snel duidelijk dat ik van deze passie mijn beroep zou maken. Sinds jaar en dag ben ik klant van één van de eerste franchisewinkels van de Tennispro groep (Mundolsheim). Een echte vriendschap ontstond uit deze klantenrelatie en deze franchisenemer wist me te motiveren en overtuigen om Jean-Christophe Schaffo en Paul Bobilliart te ontmoeten, die mij effectief als potentiële partner zagen.


Gedurende twee jaar heb ik dit project laten groeien met buitengewone ondersteuning van en blindelings vertrouwen in het hele team. Ik juich dan ook deze nieuwe professionele wending toe en ben rotsvast overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen. Mijn droom kwam werkelijk uit bij de opening van mijn winkel op 30 september.


Om niemand te vergeten, zeg ik liever “dank u wel allemaal”. Jullie hebben me gesteund vanaf het begin van dit project tot de opening van de winkel en ik weet dat ik verder op jullie steun kan rekenen.


Aarzel niet om ook mee te doen!


Adrien Limousy

Tennispro Pau - Tarbes

Na vele jaren nadenken over het beste winkelconcept, heb ik beslist in te stappen in het franchise concept van Tennispro voor mijn winkels in Pau en Tarbes omdat dit concept het beste aansloot bij mijn verwachtingen en een perfect antwoord bood aan de bezwaren die ik eerder zag.


Je hebt alle hulpmiddelen in handen om te slagen!


Julien Renard, 45 jaar oud

Tennispro Nandrin (België)

Beiden zijn we tennisleraar in onze familieclub, waar we reeds meer dan 10 jaar een proshop uitbaten. Kwaliteitsproducten en bovenal klantentevredenheid dragen wij sinds jaar en dag hoog in het vaandel…


Wij zijn al lang klant van Tennispro en als hun doorverkoper beseften wij het belang om zich de dag van vandaag aan te sluiten bij een grotere structuur met een sterke marktpositie en niet te vergeten met de nodige competentie. Zo verdiepten wij ons verder in de mogelijkheid tot franchising.


Vanaf de eerste contacten met Paul en JC kregen wij hun vertrouwen en werd een antwoord gegeven op al onze vragen (praktisch, financieel e.d.). Tijdens onze opleiding hebben wij het voltallige team ontmoet, allen even gepassioneerd, professioneel, gestructureerd, gemotiveerd en bekwaam. Ze hebben een doel en elkeen zet zich ten volle in om dit te bereiken!


Nog geen seconde hebben wij onze samenwerking betreurd, integendeel! Wij zijn fier deel te mogen uitmaken van de Tennispro groep! Daarom dan ook dat we hen willen bedanken om verder te groeien in onze zaak en vooral aan Paul die ons soms dagelijks adviseert.


Maxime Garot, 35 jaar en Anthony Garot, 45 jaar

Tennispro Reggio Emilia (ITALY)

Deel uitmaken van een grote groep is een winnende oplossing om te concurreren op de steeds veeleisender wordende tennismarkt.


Kwaliteit en innovatie zijn sleutelfactoren voor succes.


Het was voor mij de beste keuze om te evolueren als een professional en een speler.


Alessio Dellepiane

Tennispro Rennes

Als fervent tennisser en trainer droomde ik al lang van mijn eigen winkel mits de juiste partner te vinden.


Mijn kennismaking met de leidinggevenden, Jean Christophe Schaffo en Paul Bobilliart, was doorslaggevend bij mijn beslissing, hoofdzakelijk door het menselijke aspect van de organisatie.


Ik ben dan ook ontzettend gelukkig deel uit te maken van de Tennispro groep, een heus team, ondersteunend en responsief.


Een oprechte dank u wel, ook aan Massimo! Droom jij ook van dergelijk project, dan kan ik de stap naar Tennispro warm aanbevelen. #welkom


Sébastien Desbois, 43 jaar

Tennispro Rome (ITALY)

Boordevol energie ben ik het Tennispro-avontuur gestart, heel goed beseffende deel uit te maken van een van de grootste Europese tennisverdelers.


Met een lichte bezorgdheid, zoals vaak het geval is voor nieuwe uitdagingen, besloot ik mijn passie te volgen en mijn vaardigheden die ik sinds mijn jeugd had verworven beschikbaar te stellen door mijn winkel in Rome te openen.

Bedankt Paolo, jij liet me kennismaken met Tennispro, het concept en het hele team dat hier achter schuilt.


Bedankt Massimo, voor de training en ondersteuning tijdens de oprichting van mijn eigen Tennispro-winkel.


Ik ben lid geworden van een grote groep en met trots kan ik besluiten dat Tennispro de beste is!


Giuliano Righi

Tennispro Saint-Cannat

Meer dan 30 jaar geleden deelde ik al mijn tennispassie met Jean-Christophe Schaffo. Aangezien toeval niet bestaat, kruisen ook ditmaal onze wegen elkaar.


Met een sterk wederzijds vertrouwen, stelde hij mij het franchiseconcept van Tennispro voor. Ik was onmiddellijk overtuigd en greep deze kans!


Zijn expertise in combinatie met een team van sterke medewerkers, het logistieke netwerk en de reputatie van Tennispro, alsook het uitgebreide online klantenbestand sterkten mijn wil om mijn persoonlijke interesse te combineren met een nieuw professioneel project.


In overleg met mijn echtgenote en kinderen en gebaseerd op de filosofie van Mohammed Ali « If my mind can conceive it, and my heart can believe it, then I can achieve it », beslisten we de Elzas te verlaten voor de Provence met als doel het franchise netwerk verder uit te bouwen in deze mooie regio!


De opening van onze eerste winkel in St.-Cannat op 8 september 2016 is het hoogtepunt van de eerste fase van ons project, terwijl Marseille en Avignon lonken…


Professionalisme, nauwkeurigheid en klantenzorg vormen het DNA van Tennispro. Wij hopen op een verdere groei van deze groep tot ver buiten de regio en grenzen!


Bedankt en een dikke proficiat aan Jean-Christophe, Eric, Paul en het voltallige team.


Philippe BELL, 48 jaar

Tennispro Saint-Louis

Na 6 jaar in de tenniswereld te hebben gewerkt, had ik al een tijdje de wens om me te vestigen in het 3-grensgebied van Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.


Samen met mijn partner en tennistrainer, besloten we al snel in contact te komen met Tennispro, een merk bekend in de tenniswereld en een merk dat weet hoe aan de behoeften en wensen van de klanten te beantwoorden.

Volgens ons, is de franchise de beste oplossing voor de consument om de fundamentele waarden te vinden: advies van de specialist tegen online prijzen.


De steun van het bedrijf was van meet af aan indrukwekkend, waarbij complimenten voor en dank aan Jean-Christophe en Paul. We zijn geen deel gaan uitmaken van een groep maar van een familie en we zijn erg trots om daar deel van uit te maken.


Jérôme Carozzi, 32 jaar en Julien Toniutti, 29 jaar

Tennispro Sarreguemines

Na een succesvolle ontmoeting met de commercieel directeur van Tennispro, Paul Bobillart, besloten wij het project “Tennispro Sarreguemines” te lanceren. Na enkele maanden voorbereiding, slaagde ik er in, met behulp van Paul en zijn rechterhand Massimo, het project te realiseren en mijn winkel te openen op zaterdag 23 september 2017.

De dag van de inhuldiging was magisch. Een droom die werkelijkheid werd!

Ik bedank het hele Tennispro Entzheim team, Paul, Massimo, Tony, Wallis, Laurent, enz… En uiteraard Jean-Christophe Schaffo, president van Tennispro.

Een team van professionals waar je steeds kan op rekenen. EEN WAAR GENOEGEN.


Sébastien, 42 jaar.

Tennispro Sophia-Antipolis

Begin juli 2016 opende de Sophia Antipolis winkel zijn deuren. Aangezien op dat moment ook de Mouratoglou tennis academie opende, kwam de realisatie van ons project in een stroomversnelling terecht tot grote voldoening van Stéphane en mezelf…


Sindsdien verloopt alles opperbest. Door het franchiseconcept van Tennispro, kunnen we terugvallen op hun imago, een grote naam bij tennisspelers en –clubs. Zo komen de klanten met vertrouwen onze zaak binnen voor een uitgebreid aanbod aan concurrerende prijzen in combinatie met professioneel advies.


Door de vlotte samenwerking met de hoofdzetel, beschikken we snel over het gewenste materiaal, zelfs indien het specifieke of minder courante producten betreft, en dit tot absolute tevredenheid van onze klanten hetgeen een groot voordeel is op een locatie vlakbij de Mouratoglou academie.


Ondertussen beginnen wij onze klanten beter te kennen, is de winkel nu goed georganiseerd en zijn wij bijzonder tevreden ons gelanceerd te hebben in dit mooie avontuur!


Stéphane Maire, 39 jaar en Olivier Lesimple, 33 jaar.

Tennispro Thionville

Ik heb ongeveer 15 jaar intensief getennist en gewerkt met grote distributeurs op tennisgebied, en ik liep al geruime tijd met het idee om een tenniswinkel te beginnen.


In de regio Thionville hebben wij (tennissers) moeite met vinden van de juiste artikelen voor onze sport. Er zijn alleen enkele niet gespecialiseerde sportwinkels met weinig keuze en ook weinig technische kennis op het gebied van tennis.


Daarom heb ik besloten om met de hulp van Tennispro een winkel te openen, en deel uit te maken van deze serieuze en dynamische groep. Met dank aan het hele team, maar in het bijzonder Paul (verantwoordelijk voor franchise) en Jean-Christophe (CEO van Tennispro). Door de hulp van het hele team ben ik in staat geweest om mijn avontuur te starten en de eerste valkuilen te vermijden. Samen hebben ze me geholpen om het hele project te starten tot en met de oplevering.


Elke dag en elk moment heb ik kunnen rekenen op advies en een antwoord op mijn vragen.


Christophe Delecroix, 30 jaar

Tennispro Trento (Italy)

Met een passie voor tennis, werkte ik in 2016 in de tennisafdeling van een sportwinkel.

In dezelfde periode opende Paolo Rabaglia, die ik tijdens mijn bespanopleiding ontmoette, de eerste Tennispro-winkel in Italië.
We hielden contact en bespraken de voordelen van het openen van een Tennispro-franchise. Dit overtuigde me om mee te doen aan het avontuur.

Dankzij Tennispro hebben mijn klanten toegang tot een volledige catalogus en zeer concurrerende prijzen. Alles kan in een paar klikken worden gedaan vanwege het zeer intuïtieve IT-programma. Mijn klanten zijn dolblij met de aangeboden producten en diensten.

Ik wil vooral Massimo bedanken voor zijn constante beschikbaarheid, Paolo voor al zijn adviezen en mijn familie voor al hun hulp.

Daniel CAGOL, 36 jaar