Recreatieve rackets

1-4 / 4

4 artikel(en)

1-4 / 4

4 artikel(en)

Op onze website Tennispro.nl kan je een selectie tennisrackets terugvinden voor recreatief gebruik die tevens ook geschikt zijn voor jonge spelers die de overstap willen maken naar een volwassenenracket.

EEN GEPAST RACKET VOOR ELKEEN

Een geschikt racket kies je aan de hand van verschillende criteria zoals je niveau en het aantal uren dat je op de baan staat. Er zijn ook rackets die aangepast zijn voor startende spelers die vooral nood hebben aan wendbaarheid en duurzaamheid of recreatieve spelers die op zoek zijn naar een racket met veel tolerantie en comfort. Een model voor recreatieve spelers heeft een groot racketblad, van 645 tot 690 cm², wat de sweetspot groter maakt en meer kracht geeft. Dit zijn zeer speelvriendelijke rackets. Het gewicht hiervan varieert tussen 250gr voor veel wendbaarheid en 290gr voor een krachtiger racket. Deze recreatieve rackets zijn dus voor geschikt voor spelers die slechts af en toe eens op de baan staan en vooral spelplezier wensen. De goede prijs-kwaliteit van dit aanbod is ideaal voor startende en occasionele spelers.

HET RACKET VOLGT DE ONTWIKKELING

Vind het ideale racket dat aangepast is aan de recreatieve speler en dit met een aantrekkelijke prijs. Elk merk heeft één of meerdere modellen die gericht zijn op recreatief gebruik. Zo heeft Babolat, officiële partner van Roland Garros en Wimbledon, speciale reeksen gelanceerd: Boost, Evoke en Pulsion. Wilson heeft een breed gamma aan recreatieve rackets met de reeksen US Open, BLX, F-Tek en zelfs reeksen genoemd naar topspelers: Roger Federer, Milos Raonic en Gaël Monfils. Head heeft dan weer de reeksen Cyber, MX en Youtek en Tecnifibre heeft zijn reeks T-Fit.

TECHNOLOGIE VOOR COMFORT

Elke fabrikant blijft innoveren en zoekt naar technologieën die de prestaties en het spelplezier bevorderen. Een voorbeeld hiervan is Babolat met de MG Magnesium-technologie die de rackets lichter en wendbaarder maakt. Head heeft de Metallix-technologie ontworpen voor meer duurzaamheid, Tecnifibre zorgt met hun Graphite Reinforced voor meer kracht en Wilson met de BLX-technologie voor meer comfort.