Iga SWIATEK

Iga Swiatek
  • LAND : Polen
  • GEBOORTEDATUM : 31/05/2001
  • GEBOORTEPLAATS : Warschau
  • LENGTE : 1,76m
  • BEGIN PRO : 2018
  • BESTE RANKING : 1
  • SPEELSTIJL : rechtshandig, tweehandige backhand

1-2 / 2

2 artikel(en)

1-2 / 2

2 artikel(en)

Iga Swiatek: de nieuwe koningin van het wereldtennis 

De piepjonge Iga Swiatek is prof sinds 2018 en heeft de wereld van het vrouwentennis op zijn kop gezet. In 2020 verraste ze iedereen door op 19-jarige leeftijd de French Open te winnen en zo de eerste Poolse speelster te worden die een Grand Slam-toernooi won. Sindsdien is haar opkomst een van de meest bliksemsnelle in de geschiedenis van het tennis, zozeer zelfs dat zij in slechts vier jaar in het profcircuit de nummer één van de wereld is geworden. Hier vindt u al het materiaal waarmee de Poolse tennisster een van de beste tennissers van het circuit is geworden.

Tecnifibre Swiatek: een racket dat de toon zet voor glorie

Een zeer belangrijk aspect van Swiateks spel is dat zij het tempo in de rally bepaalt en vanaf de baseline haar ritme en spel aan al haar tegenstanders opdringt. Net als haar landgenote Chopin, speelt zij haar tennis met grote kracht en effect. In het kort, Swiatek bepaalt het tempo op het veld als een dirigent voor zijn muzikanten. 

Het is voor deze speelstijl dat het Franse merk Tecnifibre een gloednieuwe reeks rackets heeft ontworpen en ontwikkeld: de Tecnifibre Tempo. Ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar een uitstekende allrounder met een goede wendbaarheid, zal hij perfect zijn voor al diegenen die, zoals de getalenteerde Swiatek, hun tegenstanders bij elk schot willen overtroeven met snelheid en spin. Vind het Tecnifibre Tempo racket assortiment op Tennispro, in een verscheidenheid van gewichten en maten, zodat alle spelers kunnen genieten van de voordelen van kracht, controle en snelheid aangeboden door het Iga Swiatek racket.

Asics Swiatek: comfort en wendbaarheid op elk moment 

Asics, het toonaangevende merk in sportartikelen, begeleidt de nieuwe nummer 1 van de wereld in het damescircuit, Iga Swiatek, in haar bliksemsnelle opkomst door haar tenniskleding en -schoenen, boordevol stijl en technologie. Vind op Tennispro de Asics Swiatek kleding om net als zij met stijl en een moederne toets op de baan te schitteren. 

Behendigheid, stabiliteit, comfort en steun aan de voeten zijn noodzakelijk voor de Poolse kampioene om haar talent op de baan optimaal te kunnen benutten. De Japanse Asics Gel Resolution 8 schoenen voldoen met brio aan deze eisen, waardoor Swiatek haar beste tennis op de baan kan tonen. Haar Asics tennisschoenen zijn te vinden op onze website, perfect als je, net als zij, je tegenstanders met snelheid en behendigheid de loef wilt afsteken.