Verkoopvoorwaarden

ARTIKEL 1 : DOEL

Deze algemene verkoopvoorwaarden regelen de contractuele relatie tussen TENNISPRO en haar klanten.

Met het plaatsen van een bestelling accepteert de klant deze voorwaarden.

Dat wil zeggen dat de voorwaarden onderhevig zijn aan verandering door TENNISPRO
In dit geval zullen de voorwaarden die van kracht zijn op de site tijdens de validatie van de bestelling door de consument gelden.

Deze voorwaarden zijn van toepassing vanaf 18 mei 2011.

ARTIKEL 2 : CONTRACT INFORMATIE

In overeenstemming met het Wetboek van Consumentenzaken, vermeldt de onlineshop opgezet door TENNISPRO via haar website www.tennispro.nl de volgende informatie:

-  Een juridische mededeling, voor een nauwkeurige identificatie van TENNISPRO
-  Een presentatie van de essentiële kenmerken van de aangeboden goederen;
-  Een indicatie in euro alles inbegrepen in de prijs van goederen en diensten en verzending;
-  Een indicatie van de kosten van betaling, levering of uitvoering;
-  De geldigheid van het aanbod en de prijs daarvan;
-  Het bestaan van een herroepingsrecht.

Alle informatie wordt gepresenteerd op www.tennispro.nl, een website in het Nederlands.

 

ARTIKEL 3 : PRODUCTEN

Prijzen

De prijzen van onze producten op de site zijn aangegeven in euro alle kosten inclusief (m.u.v. eventuele verzendkosten).

Zij zijn van toepassing voor de geldigheid van de bestelling door de consument (afhankelijk van beschikbaarheid).

De getoonde prijzen op www.tennispro.nl zijn onder voorbehoud van eventuele fouten of vergissingen. Tennispro kan niet aanleveren tegen onjuiste prijzen (stel bijv. een racket voor 1€ of een rol snaren voor 4€) en behoudt zich het recht dergelijke bestelling te annuleren of te laten retourneren.

Afhankelijk van het bedrag van de bestelling en de bestemming, kunnen er verzendkosten worden toegevoegd aan de totale bestelling (zie Shipping hieronder).

Prijzen zijn onderworpen aan de Franse BTW en eventuele wijzigingen in wettelijke BTW-tarief zal impliciet worden doorberekend in de prijzen van de producten vermeld op de site TENNISPRO. 

Artikelen verzonden naar een land buiten de Europese Unie worden worden vrij van rechten verzonden. Indien een klant buiten de EU zijn bestelling niet accepteert wanneer deze door de koerier wordt aangeboden, zal er geen restitutie plaatsvinden. De klant dient de bestelling dus steeds aan te nemen.

De weergegeven adviesprijs is de door de leverancier aanbevolen verkoopprijs.

Beschikbaarheid

Offertes van TENNISPRO zijn alleen geldig binnen de grenzen van de beschikbare voorraden.

In geval van onbeschikbaarheid en in overeenstemming met artikel L. 121-20-3 van de Code, wordt u per e-mail of telefoon geïnformeerd over de artikelen die zijn uitverkocht.

De koper zal dan binnen 72 werkuren (niet op zaterdag, zondag of feestdagen) vanaf de datum van aankoop een verzoek tot annulering, terugbetaling van geïnde bedragen of omruiling van zijn bestelling moeten indienen, binnen de grenzen van een totale prijs die gelijk is aan de bestelling. Dit is mogelijk door ons te contacteren per mail op [email protected] (voor België) of [email protected] (voor Nederland).

Na deze periode en als er geen aanspraak wordt gemaakt van uw kant, zal uw bestelling worden verzonden met de items die beschikbaar zijn en alleen deze posten zullen in rekening worden gebracht.

De onbeschikbare items zullen worden vergoed op dezelfde wijze van betaling die door de klant is  gebruikt. 

De klant heeft de mogelijkheid om goederen te boeken bij onze leveranciers. In het geval dat de bestelling onvolledig is, behoudt TENNISPRO zich het recht voor, om de goederen pas te verzenden wanneer de voorraad voor de bestelling compleet is. De klant kan TENNISPRO verzoeken onmiddellijke levering van een onvolledige bestelling. De klant zal de extra verzendkosten voor de tweede zending moeten betalen.

Conformiteit van het product aanbod

De producten zijn conform de Franse wetgeving en normen zoals van toepassing in Frankrijk.

Op grond van artikel L 111-1 van de Code, heeft de consument de mogelijkheid, om alvorens een bestelling te plaatsen, informatie in te winnen over de essentiële kenmerken van de producten, die zij willen kopen.

Kortingscodes en cadeaubonnen

Kortingscodes:
Voer gewoon de code in, in de balk “kortingsbon”die u boven uw winkelwagentje vindt. De korting wordt direct toegepast. Let op, kortingscodes zijn niet cumulatief en hebben altijd een periode van geldigheid.

Cadeaubonnen:
Als u een cadeaubon wilt bestellen op onze site, zullen wij u de cadeaubon per e-mail sturen. Op de cadeaubon staat een kortingscode die de ontvanger kan gebruiken, om het ontvangen krediet te besteden. U ontvangt de cadeaubon per mail in pdf-formaat, zodat u deze kunt afdrukken en persoonlijk kunt overhandigen aan de persoon van uw keuze.

 

ARTIKEL 4 : BESTELLING

Plaatsen van een bestelling

Deze voorwaarden en bepalingen treden in werking op de datum van bevestiging van de bestelling van onze website www.tennispro.nl

In overeenstemming met de LEN wet van 21 juni 2004, kunt u de details van de bestelling en de totale prijs (prijs in euro's, inclusief alle heffingen en producten m.u.v. eventuele verzendkosten) en eventuele fouten corrigeren voordat de bestelling wordt bevestigd.

Echter kan de bestelling niet meer gewijzigd worden nadat deze werd voorbereid in onze magazijnen of winkels, dit voor goederen die aangepast en gepersonaliseerd werden volgens de wensen van klant (bespanning, aanpassing van de greep, …).

TENNISPRO  bevestigt de ontvangst van uw order elektronisch zonder vertraging.

Overdracht van eigendom

TENNISPRO behoudt de volledige eigendom van de verkochte goederen tot de volledige som van alle verschuldigde bedragen door de consument zijn voldaan, inclusief belastingen en servicekosten.

Alleen de oorspronkelijke koper van het roerend goed kan aanspraak maken tot de clausules van deze algemene verkoopsvoorwaarden.

Het bewijs van de transactie

De archivering van inkooporders en facturen zal worden gedaan op een betrouwbare en duurzame wijze en kunnen legaal overlegd worden als bewijs.

 

ARTIKEL 5 : Herroepingsrecht

U heeft het recht om dit contract zonder opgave van redenen binnen veertien dagen te herroepen. Meer informatie op deze pagina.

Gevolgen van de herroeping Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben terug gekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening..

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

 

ARTIKEL 6 : LEVERING           

Land Vervoer Prijs Franco Verzendkosten
Zware materialen, karton ballen,...
UPS Colissimo
België X   8 € 75 € 15 €
Nederland X   6 € 75 € 15 €

TENNISPRO levert haar producten in continentaal Frankrijk en overzeese gebiedsdelen, in de landen van de Europese Unie en in alle landen buiten de EG.

Producten zullen worden geleverd op het adres zoals vermeld door de klant op het bestelformulier.

Elke bestelling die voor 12 uur 's middags wordt geplaatst, wordt dezelfde dag nog verzonden, ongeacht de verzendmethode (met uitzondering van zaterdag, zondag en feestdagen). Bestellingen die na 12 uur 's middags worden geplaatst, worden binnen 24 uur verzonden door de transporteur die de klant bij zijn bestelling heeft gekozen (met uitzondering van vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen).

Voor de verzending van zware materialen zoals baanmateriaal, dozen of tonnen met ballen, worden € 15,= aan verzendkosten in rekening gebracht, ongeacht de grootte van de bestelling of het aankoopbedrag.

De consument heeft de wettelijke en contractuele verplichting om de conditie en de inhoud van de pakketbezorging in het bijzijn van de bezorger te verifiëren.


Afwijking

Elke afwijking met betrekking tot de levering moet worden vermeld op de leveringsbon van de vervoerder in de vorm van handgeschreven gedetailleerde, gedateerde, expliciete gegevens en vergezeld van de handtekening van de consument of een persoon die het recht heeft om de levering te ontvangen.

De consument moet binnen 3 werkdagen na de datum van levering een aangetekende brief sturen naar het vervoersbedrijf met vermelding van de klacht.

Vervolgens zal hij een kopie van deze brief gelijktijdig per post zenden naar:


TENNISPRO
11 rue des cigognes
CS40138
67960 ENTZHEIM
Frankrijk

Elke vordering met betrekking tot de levering ontvangen na de deadline zal permanent worden afgewezen, zonder beroep mogelijk door de consument en alleen de schade en afwijkingen die genoemd worden door de consument in de klachtenbrief worden in behandeling genomen bij het oplossen van het geschil met de vervoerder.

 

Andere middelen van de betalingen of bijschrijvingen

Elke andere methode van betaling en / of valuta's moeten specifiek zijn overeengekomen en kunnen resulteren in kosten. Deze kosten zullen worden verhaalt op de klant.


Vertraging in de levering of het uitblijven daarvan.

TENNISPRO kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schending van het contract in geval van schaarste of onbeschikbaarheid van het product, overmacht, verstoring, of gedeeltelijke staking van de postdiensten en vervoer en / of communicatie , overstroming of brand.

TENNISPRO is niet aansprakelijk voor het indirecte schade als gevolg van operationele verliezen, misgelopen winst, gemiste kans, schade of kosten die kunnen voortvloeien uit de aankoop van producten

 

ARTIKEL 7 : BETALING

Betalingsmethoden

Om de bestelling te betalen, dient de klant zijn betaalwijze bekend te maken bij de laatste orderbevestiging.

Credit Card betalingen
De orderverwerking met creditcards op onze site is volkomen veilig.
Deze wijze van betaling, zal u in rekening worden gebracht op het moment van betaling van uw bestelling.
TENNISPRO is gebaseerd op het platform van banktransacties van de Credit Mutuel.
Uw gegevens worden versleuteld door een SSL-proces dat zorgt voor maximale veiligheid.
Uw creditcardnummer wordt niet opgeslagen op de server of afgedrukt.

De bestelling bevestigd door de klant op de website en is alleen effectief wanneer het netwerk van de centrale creditcards haar goedkeuring heeft gegeven. In geval van weigering daarvan, behoudt TENNISPRO.FR zich het recht voor, om de bestelling te annuleren en stoppen met het versturen van de goederen. Waar nodig zal de klant zo spoedig mogelijk gecontacteerd worden per e-mail of telefoon.

Beveiligde betaling via IDeal
U kunt uw bestellingen ook betalen via de nr. 1 online betaalmethode in Nederland, IDeal. Deze betaalmethode wordt door alle Nederlandse banken geaccepteerd en biedt u een snelle en veilige betaalmogelijkheid.

Betaling via Bancontact.
Wij bieden u ook de meest gebruikte online betaaldienst in België, Bancontact, aan. Dit laatste zorgt voor controle (en dus de beveiliging), de berekening en de verwerking van uw elektronische betalingen.

Beveiligde betaling via PayPal
Als u een account heeft op het online betalingsplatform PayPal, kunt u dit systeem ook gebruiken om uw aankopen op onze site te betalen. Deze online methode is eenvoudig te gebruiken en maakt een snelle verwerking mogelijk. De identiteit van de PayPal-account wordt bepaald door het e-mailadres van de klant. Een betaling die via dit platform wordt gedaan, wordt onmiddellijk gecrediteerd in tegenstelling tot een betaling via overschrijving, die een langere verwerkingstijd met zich meebrengt.

Betaling per overschrijving

Internationale ID Bank Account
IBAN (International Bank Account Number): FR76 3000 3023 6000 0201 2136 817
BIC (Bank Identifier Code: SOGEFRPP

Adres:

 

Tennispro

11 rue des cigognes

67960 ENTZHEIM

Frankrijk

CS40138

Volledige betaling dient te geschieden bij de bestelling.

Op geen enkel moment, zal geïncasseerd geld worden beschouwd als een deposito.

Bovendien, TENNISPRO behoudt zich het recht tot schorten van elke bestelling of levering in geval van weigering door de financiële instellingen.


Onomkeerbaarheid van betaling

Op grond van artikel L 132-2 van de Code Monetaire, is de elektronische betaling onherroepelijk.

TENNISPRO adviseert haar klanten om de solvabiliteit van de betaling te waarborgen alvorens de bestelling op de website te bevestigen.

 

ARTIKEL 8 : NIEUWSBRIEF

Iedereen die zich aanmeldt voor de elektronische nieuwsbrief accepteert e-mails over aanbiedingen van TENNISPRO  te ontvangen.

Wanneer men niet langer op de mailinglijst wil staan, moet de abonnee een e-mail naar [email protected] (voor België) of naar [email protected] (voor Nederland) sturen of zich afmelden bij "Mijn account" op de website www.tennispro.nl

In overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens van 6 januari 1978, hebt u recht op toegang en bijwerken van uw persoonlijke gegevens.
 

ARTIKEL 9 : TOEPASSELIJK RECHT

Deze algemene verkoopsvoorwaarden worden beheerst door het Franse recht krachtens de LEN-wet van 21 juni 2004.

In geval van een geschil of claim, moet de consument eerst contact  opnemen met TENNISPRO voor een minnelijke oplossing.

De bevoegde geschillenrechter is de rechtbank van koophandel van Colmar.

ARTIKEL 10: BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS

Voor elk verzoek met betrekking tot ons beleid inzake de bescherming van persoonsgegevens en de uitoefening van uw rechten, nodigen wij u uit om onze desbetreffende pagina hier te raadplegen.

U kunt ook contact met ons opnemen op het volgende e-mailadres : [email protected]