Roger Federer neemt afscheid.
€20 korting bij aankoop vanaf €103. Code : ROGER20

BEDANKT, Roger!

Ter gelegenheid van de aankondiging van het tennispensioen van Roger Federer, hebben we een pagina gewijd aan de Zwitserse kampioen, met herinneringen aan zijn grootste successen en de ongelooflijke persoon die hij is.
Roger federer

"Een genie, uniek in de geschiedenis van het tennis en een voorbeeld voor elke atleet."

Dit zijn de woorden van een andere grote kampioen, Lionel Messi, en ze vatten de persoon die Roger Federer is perfect samen.

Roger Federer is ook...

HET TALENT
De "Zwitserse virtuoos" heeft generaties geïnspireerd met het gemak, de efficiëntie en de elegantie waarmee hij zijn hele carrière heeft gespeeld.

DE ELEGANTIE
Zijn speelstijl was een van de elegantste van het circuit, zo niet DE elegantste. Vaak de "tennisartiest" genoemd, won hij met deze speelstijl een groot aantal tennisfans voor zich.

DE MOOISTE ÉÉNHANDIGE BACKHAND VAN HET CIRCUIT...
De combinatie van talent en elegantie resulteert in de prachtige eenhandige backhand van Roger Federer, door velen ook beschouwd als de "meest elegante backhand" in het tennis.

CREATIVITEIT
Een uitvinding van een slag, de sluipaanval van Roger op de return, algemeen bekend als "SABR, Sneak attack by Roger", de return naar het midden van de baan gevolgd door een loopactie naar het net.

DE MENSELIJKHEID
Toni Nadal prijst Roger Federer als een rolmodel, iemand die zijn tegenstanders altijd met respect heeft behandeld.

ZIJN 20 GRAND SLAM TITELS
Australian Open
Roland Garros
Wimbledon
US Open
Speciale Federer Quiz
Wist je dat "Rodger" 5 keer de Laureus titel "Beste speler van het jaar" heeft gewonnen?
Test uw kennis van deze grote kampioen met deze quiz die we voor u hebben samengesteld!
Hoeveel weken op rij was Roger Federer de nummer 1 van de wereld?
A
Tecnifibre Tennis
237
B
Tecnifibre Tennis
156
C
Tecnifibre Tennis
201
Het is het absolute record en zijn runner-up, Jimmy Connors, heeft slechts 100 opeenvolgende weken.
Hoeveel verschillende tegenstanders heeft Roger Federer in zijn carrière gehad?
A
Tecnifibre Tennis
387
B
Tecnifibre Tennis
350
C
Tecnifibre Tennis
325
Van de 350 spelers waarmee hij te maken heeft gehad, hebben er slechts 28 een positieve ratio, waarvan 16 met slechts één wedstrijd.
Hoe vaak heeft Roger Federer in zijn carrière een wedstrijd verloren?
A
Tecnifibre Tennis
6
B
Tecnifibre Tennis
1
C
Tecnifibre Tennis
0
In 1526 gespeelde wedstrijden heeft Roger Federer niet één keer opgegeven.
De Wilson Pro Staff,
het iconische racket van Roger Federer
Het Wilson Pro Staff racket is het meest iconische model van het Amerikaanse merk. Oorspronkelijk gelanceerd in 1982, werd het populair bij Chris Evert en Stefan Edberg in het midden van de jaren tachtig toen het werd uitgerust met het beroemde 85-inch bladformaat (548 cm²), maar vooral bij Pete Sampras in 1988.
De overdracht van de Pro Staff aan Roger Federer zal, als symbool, plaatsvinden op Wimbledon ter gelegenheid van zijn eerste Grand Slam titel. Roger Federer koos dit racket omdat hij een fan was van de Amerikaanse speler. Vanaf het begin van zijn carrière tot aan zijn laatste slag is de Zwitserse Maestro altijd blijven spelen met deze iconische rackets die hij naar de top van de tenniswereld bracht; van de Pro Staff 6.0 tot de Pro Staff V13.0, zonder talloze andere modellen te vergeten, zoals de Pro Staff Tour 90 of de BLX Pro Staff Six One 90.
roger federer
roger federer
De vintage vitrine
De beroemde polo waarmee hij in 2017 de Australian Open won, de petten met Roger's logo of het T-shirt ter ere van zijn 20 Grand Slam overwinningen, hier is een klein overzicht van enkele producten die Roger Federer tijdens zijn carrière heeft gebruikt.
roger federer